• Cts. Eyl 23rd, 2023

Ödemiş’in İlk ve Tek Kültürel Çıkış Noktası!

ÖDEMİŞLİ TALAYHAN BREZİLYA’DAN DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLARAK DÖNDÜ

Bynehir nagehan sayal

May 27, 2022

Brezilya’da 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları Judo branşında bronz madalyanın sahibi olan milli sporcu Yadigar Talayhan, mutluluğunu Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile paylaştı.

Brezilya’nın Caxias do Sul kentinde gerçekleşen olimpiyatlarda, Türk sporcular elde ettikleri başarılar ile adlarından söz ettirirken, bu sporculardan biri de Ödemişli Yadigar Talayhan oldu. Judo branşı kadınlar 78 kiloda üçüncü olarak bronz madalya almayı başardı. Talayhan’ın bu başarısı Ödemiş’i gururlandırdı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Yadigar’ın başarısını duyduk, ülkemizin başarısı diye sevinmiştik. Ama sonra Üçkonak Mahallemizden olduğunu öğrendik. Ülkemizin olduğu kadar ilçemizin de bir zenginliği olduğunu düşündük. Hemen sosyal medyadan iletişim kurdum. Ödemiş’e davet ettik. Tabi onu orada madalya ile kürsüde görmek bizim adımıza, ülkemiz adına çok gurur verici” dedi.

Başkan Eriş, Yadigar Talayhan’a hatıra olarak Ödemişspor Forması ve Efe Heykeli hediye etti.