Ödemiş Belediyesi, tarımsal üretimin sürekliliği için üretim yolları ve sulama hatları gibi çalışmalarının yanı sıra kendi arazilerinde ata tohumlarına sahip çıkıyor. Tohumların çoğaltılmasının hedeflendiği çalışmada verimli topraklardan elde edilen mahsul belediye sosyal tesislerinde değerlendiriliyor.
Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Ödemiş’te Ödemiş Belediyesi’nin üreticiye destek olmak ve verimli topraklara sahip çıkmak üzere çalışmaları devam ediyor. Pazarlara daha kolay ulaşım için yeni yollar açılması, üretim yollarının iyileştirilmesi, yeni sondaj kuyuları ve sulama hatlarıyla sulama suyu ihtiyacının karşılanması için çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, ilk örneğini Mendegüme Bölgesi’ndeki 6 mahallenin katılımıyla Demirdere’de oluşturduğu “Toptan Erik ve Kiraz Pazarı” gibi projelerle de üreticinin emeğinin korunmasını hedefliyor.
Karadoğan’daki belediye arazisinde tohumlar çoğaltılacak
Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği içerisinde ata tohumlarına sahip çıkma hamlesi de başlatan Ödemiş Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Karadoğan Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan 6 bin metrekarelik tarım arazisinde sebze bahçesi oluşturdu. Bahçede ata tohumlarıyla domates, biber, patlıcan, börülce, kavun, karpuz ve kabak çeşitleri yetiştirildi. Ata tohumlarının çoğaltılarak yaygınlaştırılmasının amaçlandığı projede elde edilen mis kokulu ürünler belediyenin sosyal tesislerinde değerlendiriliyor.
Başkan Eriş: “Bu çalışmayı geleceğe borcumuz olarak görüyoruz”
Başkan Eriş, “Ödemiş Belediyesi Tarımsal Hizmet Müdürlüğümüz ata tohumlarını yaşatma, alternatif ürünlerde önde olma adına başarılı bir çalışmaya imza attı. Bize hediye edilen ata mirası tohumlarımızla belediyemize ait tarım arazisinde üretime başladı. Bu çalışmayı geleceğe bir borcumuz olarak görüyoruz. Tıpkı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in öncülüğünde yeniden topraklarımızla buluşan ata mirası karakılçık buğdayımız gibi.
Örtüaltı üretim ile üreticimize alternatif üretim modeli sunuyoruz
Başkan Eriş, Belediyemiz tarafından uygulanan alternatif model tarım projelerinden biri olan Konaklı Mahallesi’nde, 1536 m² alana kurulan seranın üreticilere örnek model olmasını hedefliyoruz. Serada salatalık, biberi domates üretimi yapılıyor. Seralar sayesinde üretimde kalite olacak, dört mevsim ürün alınabilecek ve maliyetleri düşmüş olacak. Bu yılın ilk hasatlarını da toplamaya başladık.